V dome nezákonne držali strelivo a zbrane. Na obecných oslavách bodol muža. Zbil družku. Požiar v areály bývalého poľnohospodárskeho družstva

11.08.2009 Celý región

V dome nezákonne držali strelivo a zbrane: Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil včera z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami 65 ročného muža z Kochanoviec (okr. Humenné) a 34 ročného muža tiež z ...
Humenskí policajti vykonali počas včerajšieho dňa v domoch oboch mužov domové prehliadky. V dome staršieho obvineného našli časti uzáveru z dlhej guľovej zbrane, krátku guľovú zbraň, dve jatočné pištole s uzávermi, jeden uzáver dlhej guľovej zbrane, 4 hlavne, komponenty do samopalu, ale aj iných zbraní, jeden ručný granát, 75 ks nábojov nezisteného kalibru, 57 ks nábojov s pasom nezisteného kalibru, tri brokové náboje a sedem maloražkových nábojov.
V obci Rovné, u druhého obvineného, našli policajti 111 nábojov zn. Tokarev kalibru 7,62 mm, jednu podomácky vyrobenú krátku strelnú zbraň, uzáver z nezistenej zbrane, jeden brokový náboj, 11 expanzných nábojov, jedno podpážie a kryt piestu samopalu vz. 58, drevenú pažbu a ďalšie rôzne náboje.
Všetky tieto zaistené zbrane, komponenty zbraní a strelivo bude zaslané na kriminalistické skúmanie. Obaja obvinení sú stíhaní na slobode.

Na obecných oslavách bodol muža:
Prešovský policajný vyšetrovateľ obvinil včera zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva 42 ročného muža z obce Sedlice, okr. Prešov.
V nedeľu sa v Sedliciach konali oslavy výročia obce. Počas nich, v čase okolo 22:00 h, napadol obvinený pred miestnym barom 24 ročného muža, tiež zo Sedlíc. S nožom v ruke sa ho opakovane pokúsil zasiahnuť, pričom prvý útok napadnutý muž odrazil a chcel po ňom odísť. Vzápätí však nasledoval druhý útok, pri ktorom ho útočník nožom zasiahol do hrudníka a ramena. Následne z miesta utiekol. Do dediny bola privolaná záchranka a policajti. Napadnutý mladík utrpel zranenia v oblasti dôležitých životných orgánov a to 15 cm dlhú hlbokú reznú ranu hrudníka a 8cm dlhú hlbokú reznú ranu ramena s celkovou dobou liečenia do 42 dní a je hospitalizovaný v nemocnici. Policajti po príchode do obce začali po mužovi aj za pomoci psa pátrať. Pes zachytil stopu a smeroval policajtov k jednému z rodinných domov. V označenom dome bol útočník zadržaný a predvedený na políciu. Keďže bol pod vplyvom alkoholických nápojov procesné úkony s ním boli vykonávané na druhý deň, po vytriezvení.

Zbil družku:
Z prečinu ublíženia na zdraví obvinili včera vranovskí policajti 28 ročného vranovčana.
Obvinený muž v nedeľu 9.8.2009 v čase okolo 20:00 h v byte na Ul. Janka Matušku vo Vranove nad Topľou fyzicky napadol svoju 25 ročnú družku. Mladú ženu rukami ťahal za vlasy a kopal do celého tela. Potom ju udrel päsťou do tváre a následne ju hodil na zem, kde ju stále rukami ťahal za vlasy. Napadnutá žena utrpela zranenia s predbežnou dobou liečenia 10 – 14 dní.
Polícia muža zadržala, umiestnila do cely policajného zaistenia a po vznesení obvinenia bol na neho spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.

Požiar v areály bývalého poľnohospodárskeho družstva:
V areály bývalého poľnohospodárskeho družstva v obci Kochanovce, okr. Humenné došlo k požiaru.
Doposiaľ neznámy páchateľ v noci z nedele na pondelok založil požiar, od ktorého sa následne vznietili drevené dosky, hranoly a nákladné auto Avia. Hmotná škoda je predbežne vyčíslená na najmenej 13 000. - €. Požiar bol likvidovaný hasičmi z Humenného. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.
 

Vyberte región